Reisadvies

Rijden in het buitenland

Budget Rent a Car is een van de drie grootste autoverhuurders ter wereld met circa 3000 vestigingen in meer dan 120 landen. U vindt dus steeds een kantoor bij u in de buurt.

Indien u in het buitenland wenst te huren, raden wij u aan om op voorhand informatie in te winnen om u vertrouwd te maken met lokale verkeersreglementering,...

Zo rijdt men in Engeland en Australië bijvoorbeeld aan de linkerzijde van de weg. Dit kan zeker verwarrend zijn indien u dit niet gewend bent.

Als u aankomt op het verhuurkantoor zou uw wagen beschikbaar en gecontroleerd moeten zijn. Wij raden u echter aan om aan volgende punten de nodige aandacht te schenken, zodat u met een gerust gemoed uw reis kan voortzetten:

- Kleine deuken of krassen op het koetswerk moeten duidelijk weergegeven zijn op het schadeformulier. Tevens vragen wij u ook om het benzinepeil te controleren zodat u zeker bent dat u met een volle tank vertrekt.

- U kan steeds raad vragen aan onze medewerkers ter plaatse, zodat zij u kunnen informeren over functies die u niet bekend zijn (cruise control, GPS,...). In iedere wagen is een handleiding aanwezig die u steeds kan raadplegen.

- Zorg ervoor dat u in het bezit bent van een telefoonnummer in geval van een ongeval of panne.

- Het is, tot slot, belangrijk om te weten met welke brandstof de wagen rijdt. In geval van een verkeerde tankbeurt bent u aansprakelijk voor alle kosten die hieruit voortvloeien.


Prettige reis!